ons hoofdgerecht in Le Bon Chabrol |
Eens rondgesnuffeld op het internet en er zijn inderdaad recepten met 'requin' te vinden. Ik ben er niet achter gekomen welke soort haai het was maar het zou een hondshaai of een doornhaai kunnen zijn en ik vond zelfs een foto van een visafdeling in een Franse supermarkt waar deze haal als 'requin bleu', dus blauwe haai,wordt gepresenteerd.
Kom je hem ergens tegen op een markt of supermarkt in 'la douce France', een aanrader.
Nog even over de naam van het restaurant: 'le Bon Chabrol':
Faire chabrol, oftewel chabrollen is een oude gewoonte waarbij je in het laatste restje van je soep een beetje wijn giet, het bord aan je mond zet en dit dan zo naar binnen slobbert. In de plattelandsrestaurant kan je het wel eens meemaken. Ik denk zomaar dat het een compliment aan de kok is.
![]() |
een 'mannelijk' gebruik!!! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten